Haberler

GÜVEN SAĞLIK GRUBU

İyilik Ve Bilim Elçilerinden Paylaşmaya Değer Fikirler

TEDxAnkaraCitadel Salon Etkinlikleri'nin ikincisi “SALUS” Güven Çayyolu Sağlıklı Yaşam Kampüsü’nde gerçekleşti.

Paylaş:
...
TEDxAnkaraCitadel Salon Etkinlikleri'nin ikincisi “SALUS” Güven Çayyolu Sağlıklı Yaşam Kampüsü’nde gerçekleşti.
Yaymaya değer düşüncelere adanmış, kar amacı gütmeyen bir organizasyon olan TED’in “Paylaşmaya Değer Fikirler” ruhuyla yarattığı yerel ve bağımsız TEDx organizasyonlarından olan TEDxAnkaraCitadel’in “Salus” etkinliğinde; kişisel, toplumsal ve psikolojik gelişime katkı sağlama, zihinsel süreçleri yönetebilme, yaşam kalitesini artırma, teknoloji ve insan ilişkisine dair sorulara cevap arandı. TEDxAnkaraCitadel küratörü Berrin Benli ve Güven Çayyolu Sağlıklı Yaşam Kampüsü Yönetim Kurulu Başkanı Banu Küçükel’in açılış konuşmaları sonrasında Yoga Eğitmeni Sonat Bağcan Taneri’nin katılımcılarla birlikte gerçekleştirdiği gevşeme egzersizini takiben, konuşmacıların sunumları ve karşılıklı soru-cevap oturumları gerçekleşti.

İlk olarak ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof Dr.Fatoş Yarman Vural, insan-teknoloji ilişkisini irdeleyerek, ileri teknolojilerin insan hayatına ve sağlığımıza olumlu olumsuz etkilerini değerlendirdi. Sonrasında, 1999 depreminde üç gün enkaz altında kalarak bacaklarını kaybeden ancak “Hayat onu yaşamayı bilen cesur insanlarındır.” diyerek, tarihi Likya yolunu 70 günde tek başına yürüyen, engelli kategorisinde dünya serbest dalış rekorları kıran Ufuk Koçak, hayat serüvenini paylaştı. Kendi kilo verme hikayesinden yola çıkan Sinirbilim uzmanı Prof. Dr. Cüneyt Göksoy ise eğlenceli konuşmasında insanın biyolojik, sosyal ve psikolojik yönlerine değinerek, sağlıklı yaşamın hayatın bir parçası haline nasıl getirilebileceğini gösterdi.

Zumba eğitmeni Esra Ersu'nun tüm salonu ayağa kaldırdığı performansın sonrasında sağlıkta inovasyon, iş sağlığı ve güvenliği, yaşlılara yönelik bakım hizmetleri alanlarında pek çok çalışması bulunan uluslararası inovasyon danışmanı Jan Michiel Meeuwsen, kendi yaşadığı kolon kanseri tedavi sürecine değinerek, insanların her koşulda kendi hayat ve sağlıklarına sahip çıkmaları gerektiğini vurguladı. Aralarda, yurtdışındaki TED etkinliklerinde gerçekleştirilen konu ile ilgili TED Konuşmaları’nın da yer aldığı etkinlik, gezgin Mustafa Bülent Yıldız’ın, dünyanın farklı köşelerinden topladığı etnik müzik enstrümanlarıyla gerçekleştirdiği bir performansla son buldu. Ekmek ustası Mine Ataman ise etkinliğin kapanışında "Kadınlar Günü" sebebiyle bu hafta yapılacak olan kutlamalar kapsamında "Bilge Kadın"ın ailesinden, sofrasından aktardığı ve devamı başka bir TEDxAnkaraCitadel'de olacak hikayesi ile tüm kadınları ve kadınlığı kutladı.

Haber Bültenimize üye olun.

Periyodik olarak haber bültenimizi size ulaştıralım.

...

Nesilden nesile hayat bize GÜVEN diyor.


Güven Hastanesi hizmet standartları ile JCI tarafından akredite edilmiştir. JCI şikayet bildirimlerinizi buraya tıklayarak yapabilirsiniz.

Kişisel verilerin korunması ve işlenmesi politikalarına ilişkin aydınlatma metnimize buradan kişisel veri işleme envanteri ve kişisel verilerin korunması politikamıza ise buradan ulaşabilirsiniz.


Sayfanın son güncellenme tarihi: 08-01-2024
Sağlık Rehberi